Кливланд разпродаде отбора си в последния възможен ден

снимка: twitter.com

Кливланд Кавалиърс осъществи странен ход по преструктуриране на почти целия си състав в последния ден на трансферния прозорец в НБА. Тимът на Тайрън Лу остана без Айзея Томас, Чанинг Фрай, Джей Краудър, Дерик Роуз, Иман Шъмпърт и Дуейн Уейд.

Най-изненадващ бе трансферът на Томас, който изигра едва 15 мача за вицешампионите от началото на кампанията. Бившият гард на Бостън бе запратен в Лос Анджелис Лейкърс заедно с Чанинг Фрай, а в замяна тимът от Охайо получи Джордан Кларксън и Лари Нанс-младши. Освен това, "езерняците" ще разполагат и с избора на Кавс в първия кръг на Драфта.

Дуейн Уейд също изкара само няколко месеца в "Куикън Лоунс Арена". Легендарният гард, който е добър приятел на ЛеБрон Джеймс, се завърна в Маями, където изгради името си на един от най-добрите в Лигата през последното десетилетие. В замяна на тази сделка Кливланд ще получи избор във втория кръг на Драфта.

Краудър и Роуз пък също приключиха кратките си авантюри, като заминаха за Юта Джаз. Оттам към Охайо пък отпътува Родни Худ. Иман Шъмпърт пък отиде в Сакраменто Кингс, а в обратната посока пое Джордж Хил.

Все още не е ясно какво е предизвикало пълното разформироване на състава, но предстои стратегията на Кавс да бъде избистрена до края на сезона.