Кличко: Кубрат може да просне Джошуа с един удар

Куп боксови легенди и специалисти отписват шансовете на претендента Кубрат Пулев срещу Антъни Джошуа в двубоя за три от поясите му на 28 октомври в Кардиф.

Единствен Владимир Кличко, който нанесе единствената загуба на Пулев в кариерата му на професоналния ринг, не бърза да е толкова категоричен. Той напомни на всички, че боксът е непредвидим и всичко може да се реши дори с един удар, попаднал на правилното място. "Може с едно мощно кроше да просне всеки"

Не така смята обаче легендата Лари Холмс, който е повече от категоричен, че Джошуа ще спечели срещу Кобрата. "В момента Джошуа е над всички. Ще мачка наред всеки, включително и Дионтей Уайлдър", коментира Холмс, цитиран от offnews.

Промоутърът на Пулев Кале Зауерланд също вярва в способностите му, макар и да признава, че българинът не е фаворит.
"Шансовете на Кубрат са огромни. Трябва да гледаме фактите преди мача. Не приказките на телевизиите, промоутърите и т.н., а фактите. Имаме страхотен млад шампион, чиито силни страни са ясни. Той е невероятно силен, невероятно бърз, невероятно атлетичен. Но има и слаби страни. Колко рунда е направил? Със сигурност не са много. Това говори и за силните му страни, но е и негова слабост.

Той е неопитен като професионалист. Като аматьор има около 40 мача. Антъни сам казва, че още се учи. Иска ми се Кубрат да се беше бил с Джошуа, преди Антъни да срещне Кличко.

Защото Джошуа няма да се умори така отново, както го направи срещу Владимир. Дали има проблем с издръжливостта? Ако го погледна, бих казал: „Вероятно.“ Защото силните страни са и слабости. 36 минути е доста време, за да носиш всички тези мускули, когато те тестват. Големият проблем е, че повечето хора не могат да изкарат 36 минути с Антъни. Кубрат може“, каза Зауерланд пред iFL TV.