Ето какво казал Джошуа на Кличко преди нокаута

снимка: twitter.com

Световният шампион в тежка категория Антъни Джошуа разкри любопитен момент от мегасблъсъка си срещу Владимир Кличко. Британецът надви украинската легенда през април с технически нокаут в 11-ия рунд. В средата на двубоя Ей Джей бе свален в нокдаун, но намери сили да се изправи и да продължи битката. В 9-ия рунд той казал на Кличко, че ако не го нокаутира, самият украинец ще падне под ударите му.

"Когато ме свали в нокдаун, си помислих, че това е краят", сподели Джошуа. "Знаех, че мога да остана на ринга. Мислех за това, че Кличко е много силен. Моите инстинкти ме накараха да се изправя. Казах си, че трябва да изкарам този рунд. След това в деветия рунд му казах, че ако той не ме нокаутира, тогава аз ще го откажа. Разбрах как мога да спечеля и да го нокаутирам. След като вкарах ъперкъта, погледнах в неговите очи и видях, че съм го разтърсил. Не можех да повярвам, че още е на крака. Започнах да стоварвам удари, докато реферът не прекрати срещата. След това веднага му се усмихнах. Исках да му покажа, че между нас съществува уважение".

Антъни Джошуа излиза за защита на поясите на WBA, IBF и IBO срещу българския претендент Кубрат Пулев на 28 октомври в Кардиф.