Канело и Головкин не се победиха в най-чакания сблъсък (ВИДЕО)

снимка: twitter.com/ABC7 Eyewitness News

Чаканият с огромно нетърпение мегасблъсък в средна категория между Канело Алварес и Генади Головкин завърши по невероятен начин. Запалянковците в "T-Mobile Arena" в Лас Вегас очакваха нокаут в полза на един от двамата боксьори, но не получиха такъв. По-странното обаче бе, че двубоят приключи при равенство и победител нямаше. Знаковата битка бе решена от странното решение на съдиите, които отсъдиха 118-110 за Алварес, 115-113 за Головкин и 114-114 в картата на реферите.

Това изненада хилядите по трибуните в залата, които скандираха срещу съдиите и ги освиркваха след края на сблъсъка. Двамата боксьори пък победоносно вдигнаха ръце след гонга в последния рунд, но ръката на нито един от тях не бе вдигната от съдията. 

Иначе Генади Головкин бе по-активен и развиваше по-успешно своите комбинации от мексиканския си противник. Той залагаше на защитата, на движението с крака и отбягването на ударите на казахстанеца. Канело доста често бе притискан до въжетата, но там се отбраняваше отлично и излизаше почти невредим от сложните ситуации, в които го постави ГГГ. Казахстанецът удряше силно, но понесе по тялото си по-чисти удари от страна на Алварес от тези, които самият той отправи.

Головкин накара противника си да се бие с неговото темпо още в третия рунд, а в петия нанесе любимата си комбинация - дясно кроше в главата. В следващия рунд той изненада мексиканеца с ляв прав, но Канело направи контраатака с ъперкът и това бе най-добрата размяна на удари в срещата. В осмия и деветия рунд Алварес натисна съперника в търсене на победата. Той пласира хубаво дясно кроше, а после го допълни с ъперкът, но това не спря добрата игра на казахстанеца.

Така двубоят приключи и победител не бе отреден. Головкин остава със своите три пояса в средна категория - WBC, WBA и IBF. 35-годишният казахстанец продължава да има в актива си 37 победи (33 с нокаут) и нито една загуба, като сега прибавя към сметката си неочакваното равенство. 27-годишният Канело Алварес пък има 49 победи (34 с нокаут), 1 поражение и 2 равенства.