Хубси надъха "лъвовете" с Пеле: Срещу Швеция ще играем джинга!

снимка: twitter.com

Селекционерът на националния отбор по футбол на България Петър Хубчев намери най-добрия начин да мотивира своите футболисти преди сблъсъка с Швеция от световните квалификации. Наставникът събра целия отбор след вечерната тренировка и всички заедно изгледаха филма "Пеле: Раждането на една легенда", съобщава "Блиц". 

Прожекцията е повдигнала духа на родните национали и им е дала нови сили да мечтаят за успехи в бъдеще. Филмът проследява живота на считания от мнозина за най-велик футболист в историята - Пеле. Легендарният бразилец връща любовта към футбола на своите сънародници, след като те губят изненадващо от Уругвай на финала на световното първенство през 1950 година. Осем години по-късно Пеле носи първа титла на родината си в историята, когато е само на 17 години и е провъзгласен за истински герой. Филмът е вдъхновяващ не само заради тежкия живот и успехите на футболиста, но и защото фокусът му е върху финала на Мондиал 1958 срещу Швеция, който "Селесао" печели с 5:2. Именно затова Хубчев е избрал тази прожекция.

"Гледаме филма в точния момент. Вписа се отлично в настройката за предстоящия мач”, сподели иновативният Петър Хубчев. "От утре сменяме тактиката и почваме джинга”, пошегува се националният селекционер във връзка с нетрадиционния стил на игра на бразилците от 50-те.