Хубчев се ядосва: Ники е в националния не заради баща си, Бербатов и Божинов трудно ще ги викна

снимка: lap.bg

Националният селекционер на България Петър Хубчев разкри за възможността някой ден Валери Божинов отново да сложи фланелката на "лъвовете" и разкри, че Димитър Бербатов вече е на твърде голяма възраст, за да се завърне отново в националния отбор. Пред агенция "Блиц" той каза още, че се дразни изключително много, когато го упрекват, че вика вратаря Николай Михайлов само защото е син на президента на БФС Борислав Михайлов.

Запитан за евентуална бъдеща повиквателна, отправена към Валери Божинов, Хубчев бе категоричен: "На въпроса ви ще отговаря кратко и ясно - никой не е отписан от националния. Аз и моят щаб обаче изпращаме повиквателни на тези футболисти, за които смятаме, че в момента са в нужната форма и могат да помогнат на тима".

"Относно Бербатов - първо, той още преди 7 години обяви, че се оттегля от националния. Второ, той не е играл почти две години професионален футбол. Трето, на възраст е... Ако трябва да ви отговаря в рамките на шегата – засега Бербатов няма да бъде викан в националния", заяви бившият наставник на Берое.

"Николай Михайлов е попадал в плановете и на предишните национални селекционери. Когато го извиках за първи път, исках да видя качествата му и моментното му състояние. Доверих се и на треньора на вратарите Армен Амбарцумян. И аз, и той се убедихме, че Николай има силите и възможностите да се справи със сериозната задача, защото става въпрос за националния отбор на България. Дадохме му шанс срещу Холандия на 25 март при победата ни с 2:0 и всички видяхте, че се справи. Мога смело да заявя, че той притежава потенциал, който може да развие в голям клубен тим. Николай Михайлов има качества да бъде топ вратар на България.  И моля ви, наистина се дразня, когато чуя, че е в националния, защото е син на Борислав Михайлов!", ядоса се Хубчев, който много цени бившия страж на Твенте и Ливърпул.

Запитан дали приема като естествено натурализирането на играчи в даден национален отбор Хубчев заяви, че е много трудно такъв футболист да го впечатли. "Практиката показва, че почти навсякъде в света има такива играчи. Но аз съм по-консервативен и много трудно ще се съглася на подобна възможност. Въпросният футболист трябва да ме убеди не на 100, а на хиляда процента, че е готов да играе за България. Или по-скоро – че може да играе за България. Трябва да е доста добър спортно-технически, за да привлече вниманието ми. Трябва да има и огромно желание и сърце, за да му се даде такъв шанс", сподели селекционерът на България, отправяйки пряко послание към натурализирания играч на Лудогорец Марселиньо.