Африкански милиардер си заплю Арсенал, вижте какво ще стори с Венгер

снимка: БГНЕС/EPA

Най-богатият човек в Африка Алико Данготе обяви намеренията си да закупи всички акции на любимия си отбор Арсенал. Нигериецът каза, че ако стори това, то първата му работа ще е да уволни настоящия мениджър на "артилеристите" Арсен Венгер.

"Първото нещо, което ще променя, е треньора. Той свърши прекрасна работа за всички тези години, но е време друг да опита късмета си", заяви Данготе, цитиран от "Дейли Мейл". 

60-годишният африканец е на път да приключи изграждането на нефтена рафинерия в Лагос на стойност 8,5 милиарда паунда. Той определено има ресурсите да отмъкне акциите на "топчиите" от мажоритарния собственик Стан Крьонке и от руснака Алишер Усманов. Богатството на нигериеца се оценява на 10 милиарда паунда.

"Ако собствениците получат точната оферта, съм сигурен, че ще си тръгнат. Когато приключим с рафинерията, вече ще сме в позиция да отправим предложение. Крьонке не иска да продава своите 67 процента от акциите в Арсенал, но Данготе едва ли е впечатлен. Арсен Венгер пък трябва сериозно да се притеснява от подобен ход.