Хубчев доволен: Отнесохме се сериозно, забравяме квалификациите

снимка: twitter.com

Националният селекционер Петър Хубчев остана доволен от играта и постигнатата победа с 1:0 в контролната среща срещу Саудитска Арабия. Той похвали сериозното отношение на "лъвовете" към двубоя и ефективността на това, което се работи на тренировки. Бившият треньор на Берое заяви, че иска напълно да забрави поредния неуспешен квалификационен цикъл, защото той вече е в миналото и няма да има никаква полза от него. 

"Полезна проверка за нас и сериозно изиграна от всички. Отношението бе такова през целия лагер и за радост успяхме да го пренесем и на терена този път, защото преди не винаги успявахме. Исках да затвърдим някои от нещата, които бяхме постигнали. Във футбола бързо губиш и печелиш самочувствие. Много добра проверка, но някои не са в отлична физическа кондиция. Имахме някои пропуски от статични положения, но нямахме толкова добра информация за съперника. Когато знаем кой къде играе, не се получават подобни неща.

Дано става още по-голям кръга за избор на играчи. Всички тренираха страшно мотивирано. На всяка цена ще настоявам пред ръководството на футболния съюз. Опитваме се да наблюдаваме максимално мачове на момчетата и трябва да сме концентрирани в работата си за бъдещето. Няма смисъл да се сещаме за миналите квалификации, защото това няма да доведе до нищо", сподели доволният Хубчев.