Гришо за Маша: Стига, човече...

Намиращият се в топ форма Григор Димитров, който вчера постигна втората си победа на финалния Мастърс в Лондон - 6:0, 6:2 над Давид Гофен, сподели, че е останал много изненадан от страхотната си игра срещу белгиеца. 

На пресконференцията си хасковлията сподели някои любопитни неща. "Без семейството и моят екип нямаше да съм същият човек. Нищо нямаше да има такова значение" каза Григор. 

Той бе попитан и за Мария Шарапова, но отклони въпроса. Журналист се обърна към него: "Вие сте българин, роден сте в Хасково. Живеете в Париж, регистриран сте в Монте Карло. Имахте приятелка рускиня в Лос Анджелис. Искате ли да бъде разпознаван като гражданин на света?", а Гришо му отговори: "Споменахте само една приятелка? Стига, човече..."

Сега пред българина предстои да играе срещу завършилия на второ място в другата група - Джак Сок или Александър Зверев.

"Изненадах и себе си също от играта ми. Всичко в първия сет се получи по начина, по който исках. Подобни мачове не се случват често. Особено такъв старт - 6:0, 3:0. Единични са моментите през годината, когато отиграваш топката толкова добре и всичко се нарежда по твоите разбирания. Стремях се да наложа моя стил и не да експериментирам, но да приложа неща, върху които съм тренирал. С всеки гейм навлизах в корта и се чувствах по-уверен в играта си", анализира Димитров.