Григор: В София бях като рок звезда, пеперуди летяха в стомаха ми

В навечерието на последния турнир за годината от Големия шлем - US Open, най-добрият ни тенисист Григор Димитров гостува в предаването "Гейм, Сет, Матек" на звездата в двойките Бетани Матек-Сандс. Двамата говориха за страхотното представяне на Гришо на Мастърса в Синсинати, който той спечели преди седмица. Първата ни ракета разказа обаче най-подробно за завръщането си в България, когато завоюва трофея на "София Оупън".

"Победата в София бе една от най-големите ми, защото срещнах и някои членове на семейството ми за първи път", разказа българският тенисист.

"Беше лудост още от първия ден, когато пристигнах. Усещах пеперуди в стомаха си не защото играя, а защото съм в България. Чувствах се сякаш съм отново у дома и съм национал. Невероятно усещане, семейството ми бе там, всички братовчеди, всичко бе перфектно. Първият мач бе особено труден, но после всичко потръгна. Чувствах се като рок звезда", пошегува се Григор.

Американката помоли Димитров да я мотивира, след като получи жестока контузия на "Уимбълдън" и сега не е в състояние да се състезава много дълго време.

"Първото нещо, което трябва да направим, е да отидем в басейна", пошегува се пак Гришо. "Не спирай да се усмихваш, това винаги помага. Винаги когато съм изпитвал болка, съм се опитвал да търся позитивната страна на нещата. Ще имам шанс да си почина малко", сподели българинът.

"Важно е да се почива, истинският шампион се нуждае от това – да се откъсне от света за малко и просто да бъде себе си.  Това трябва да направиш. Знам колко трудно е да гледаш телевизия и да си кажеш "Мам*а му, щеше ми се да съм там".  Ако това ми се случи някой ден, ще кажа: "Махам се за малко. Не искам да правя нищо общо с тениса известно време."  Така че като се върнеш, оценяваш нещата по друг начин", мъдро заяви Димитров, цитиран от tenniskafe.com.