Машината Маша не е забравила тениса, хвърли бомбата на US Open! (ВИДЕО)

Руската тенис звезда Мария Шарапова се завърна с гръм и трясък на голямата сцена и затвори устите на многобройните си критици. Бившата номер 1 срази втората в света румънка Симона Халеп с 6-4, 4-6, 6-3 още в първия си мач на US Open. Двубоят продължи цели 2 часа и 45 минути и бе истинска гладиаторска битка, в която Маша излезе победител с уверен подход и голяма концентрация. Това бе първи двубой на рускинята от Голям шлем, след като претърпя 15-месечно наказание за употреба на допинг.

Шарапова направи два пробива в първия сет - за 4-2, а после и за да затвори сета при 6-4. Тя изглеждаше в перфектна форма и срази във физическо отношение съперничката си. Във втората част рускинята тръгна дори още по-убедително, като водеше с 4-1. Халеп обаче изравни геймовете, а Маша изпусна 5 точки за пробив в края на сета. Това се оказа решаващо и Халеп проби за 6-4.

Рускинята, участваща с "уайлд кард" обаче показа психическата си стабилност в третата част и убедително се върна по пътя на успеха. Без никакви проблеми тя затвори мача и се сгромоляса на земята от радост, а също и от изтощение. 

Многобройните фенове по трибуните демонстрираха подкрепата си към Мария, а тя им показа, че не е забравила как се използва ракетата. Маша ще се изправи срещу унгарката Тимеа Бабош във втория кръг на надпреварата.