Григор отупа набързо Новак на старта на Аустрелиън Оупън (ВИДЕО)

галерия:

снимка: twitter.com

Григор Димитров започна перфектно участието си на тазгодишното Открито първенство на Австралия. Българинът разби австриеца Денис Новак с 6-3, 6-2, 6-1 за 1:39 часа игра и се класира лесно за втория кръг. Там поставеният под номер 3 в схемата ще чака победителя от мача Елиас Имер - Макензи Макдоналд.

Още в началните минути на първия сет се видя, че световният номер 226 ще изпита големи трудности срещу много по-класния си опонент. Димитров проби за 3-1, а до края двамата състезатели взимаха своите подавания. Първата ни ракета можеше да пробие при 5-2 в своя полза. Той получи 5 точки за брейк, но не успя да реализира нито една от тях. Все пак, сервирайки за частта, Григоп се справи от третия опит и така поведе в резултата.

Новак бе шокиран и загуби още откриващото си подаване във втория сет. Българинът дръпна с 3-1, а после проби за 4-1. До края на сета той просто не даде инициативата на номер 226 в света и така му остана само един сет, за да се класира напред. 

Григор направи пробив на нула, за да поведе с 2-1, а след това взе подаването си на нула и пак не даде точка на Новак за още един брейк.

Димитров дръпна с 5-1, а при сервиране на австриеца за оставане в мача, реализира третия си пробив и така затвори частта при 6-1, с което спечели двубоя.

Вижте видео от мача ТУК!