Голям скандал! Барса се извъртя и не преведе 26 милиона евро на Неймар-старши

снимка: Инстаграм

Голям скандал се заформи по оста Барселона-Неймар. Каталунците си позволиха нещо нечувано - да погазят официално подписан договор. Става дума за такъв парафиран с бащата и личен агент на Неймар, който вчера не получи 26-те милиона от Барса, които трябваше да постъпят в неговата сметка като бонус “лоялност”, пише авторитетното издание Sport.

През миналата година таткото-импресарио успя да накара Хосеп Бартомеу в договора на сина му до 2021-а да има специална клауза. Според нея, ако бразилският техничар към 31 юли 2017-а е играч на "лос кулес", то каталунците дължат бонус в размер на 26 милиона евро на Неймар-старши. Да, ама не...

Адвокатите на Браселона са посъветвали клуба да депозирала крупната сума в нотариална къща в очакване на това какво ще се случи с Неймар в следващите дни.

Бащата и синът са възмутени от действията на гранда и считат това поведение като неизпълнение на установените по договор норми. Което си е точно така. Друг е въпросът - що за морал демонстрира Ней, който скъса от врътки барселона и вече на всички е ясно, че е решил да рита за ПСЖ. Парижани са готови да извадят 222 милиона евро и да активират клаузата з аоткупуване на бразилеца.