Долгополов: Надал е силен. Джокович - стабилен, а Федерер - бърз

Александър Долгополов направи интересно сравнение. Украинецът сподели своята гледна точка за това какво е да играеш срещу Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович.

„Федерер играе много бързо. Това е нещо, което не се вижда от камерите, но в действителност на корта не е така. Заради техниката му и неговото придвижване, изглежда сякаш всичко се случва някак естествено и плавно, но в игрова обстановка нямаш никакво време за реакция. Срещу него е най-трудно да се играе. Ако тренираме заедно, мога да му взема сетове, но в официален мач нямам никакви шансове“, заяви Долгополов.

„Надал притежава огромно оръжие със своя спин и с факта, че е левичар. Благодарение на въртеливите топки в половината време от мачовете си не трябва да прави нищо друго. На трева е по-лесно срещу него, защото спинът няма същия ефект. Когато го победих на хард, просто бях много уверен и в отлична форма“, заяви той за Матадора.

„Джокович е много стабилен. Не е застрахован от грешки, но търси линиите и това затруднява опонентите му“, завърши Долгополов.