Бащата на Гришо: САЩ и Франция искаха да го отмъкнат

Бащата на Григор Димитров Димитър Господинов (вляво) даде да се разбере,ч е синът му и родна ракета №1 е бил бомбардиран с предложения да смени флага, з акойто се състезава. Иначе казано - Гришо е бил усилено ухажван да зареже България и да получи другпаспорт.

"Получавал е предложения не само от французите, а и от САЩ, както и от други дървави, които са искали да се състезава за тях", каза пред bTV Димитър Господинов. И добави: "Той винаги е казвал, че се гордее, че е българин".

Димитър Господинов обясни и за края на отношенията между Григор и компанията на рекордьора по титли от Големия шлем Роджър Федерер - "Тийм 8", към която хасковлията се присъедини на 1 януари 2014 година.

"Просто беше формалност, да изтече договора тази година. Има опции, все още нищо не можем да кажем за нови агенции", добави бащата на Григор.

В момента роденият в Хасково тенисист си почива от успешния изминал сезон, в който спечели четири титли - от Бризбейн, София и Синсинати, както и триумфира на финалния турнир на АТР в Лондон. Григор ще се завърне на корта в първия ден на 2018 година, когато започва надпреварата в Бризбейн.