Божигол избухна: Сега ставам за Милан, преди можех да бъда в Реал

Устатият Валери Божинов е благодатен за медиите и го доказа отново. Бившият играч на Фиорентина, Юве, Ман Сити, Спортинг, Левски и Партизан даде интервю за престижното издание "Gazzetta dello Sport. Подписалият наскоро с хърватския шампион Риека нападател даде да се разбере, че не му липсва самочувствие.

"С моя талант би трябвало да играя в Реал. Сбърках много още като момче, бях експлозивен, неразумен. Сега съм зрял и имам две деца - Валери младши и Никол. Още в Лече играех с хора като Вучинич, Шевантон, Джакомаци, отбор, който днес може даже да спечели Скудетото. Пристигнах тук в Риека и не е зле. Все пак преди няколко седмици те спечелиха с 2:0 срещу Милан, така че не съм в някакво си отборче

"За Лудогорец българското първенство е играчка. Желанието им, както и на други развиващи се отбори от Балканите е да се утвърдят в Европа. Те са много впечатляващи при скаутите, имат екип пълен с чужденци, като продават един скъпо и купуват 10 на неговото място. Очаквам оспорван мач. Милан, както и цялата Серия "А", вече не е на онова високо ниво, което познавах аз. В настоящия Милан бих играл без проблеми и не защото Силва и Калинич имат проблеми напоследък. Ще играя, защото съм на тяхното ниво. Кутроне ми харесва, но още не е звезда. Харесва ми момчето, защото знае какво прави", добави Божинов.