Новите 14 в Изпълкома - със Спас Русев, но без Гриша

снимка: lap.bg

Борислав Михайлов е големият победител в Осмия конгрес на Българския футболен съюз, на който стана ясно, че той ще управлява футболната ни централа и през следващите 4 години. 

Бившият страж, който вече 3 мандата води БФС, не скри емоциите си, след като бе преизбран. Той обеща, че ще изпълни всички обещания, които е дал по време на цялата си кампания. 

"Дори и на 55 години, в такъв момент човек може да се разплаче. Тази победа ми дава вяра, че с моя екип ще продължим да работим и да надграждаме. Наистина съм силно развълнуван. Много съм благодарен на всички вас. Гарантирам, че ще бъда това, което винаги съм бил, и това, което съм обещал в тази зала”, заяви "новият стар" президент на БФС.

Той предложи 14 души за членове на Изпълкома на БФС, които бяха гласувани и приети от делегатите на Конгреса. Това са Йордан Лечков, Михаил Касабов, Атанас Фурнаджиев, Емил Костадинов, Камен Костадинов, Румен Вълков, Венцеслав Стефанов, Михаил Статев, Валентин Михов, Кирил Домусчиев, Спас Русев, Петър Величков, Панайот Рейзи и Димитър Георгиев. 

Прави впечатление, че в новото управително тяло на футболната централа е собственикът на Левски Спас Русев, но не и босът на ЦСКА-София Гриша Ганчев. Това важи и за бившия собственик на Локомотив (София) Николай Гигов, както и за Наско Сираков, който обяви, че напуска сам.