Боби Михайлов разби Любо Пенев и бе преизбран за президент на БФС!

галерия:

снимка: lap.bg

Борислав Михайлов бе преизбран за президент на БФС. Досегашният шеф на родната централа спечели с 463 от гласовете. За Любослав Пенев гласувалите са 36, докато за Ивайло Дражев - едва 5. Това стана ясно на гласуването на Осмия конгрес на БФС днес в столичния хотел "Маринела".

Това ще бъде четвърти мандат на бившия национален страж начело на родната футболна централа. Той е на позицията от 2005 година насам, когато замени Иван Славков. Сега Боби Михайлов ще ръководи българския футбол още 4 години.

Във вота се включиха 512 делегати, а от тях гласувалите са 510. Шест от бюлетините са били недействителни, а други 6 - празни. Действителните гласове са 504. 

Изборът на президент се проведе в 4 изборни бюра, като всяко от тях отговаряше на една от четирите футболни зони в България - София, Пловдив, Варна и Велико Търново. 

глас.jpg

Конгресът бе белязан от множество скандали, като главната фигура бе Любослав Пенев. Кандидатът за президентския пост, заедно с другия претендент - Ивайло Дражев, не бе допуснат до залата в хотел "Маринела". Там събитието започна без двамата и бе открито от Борислав Михайлов.

Ел Голеадор нарече събитията "цирк", след което сензационно се оттегли като кандидат за шеф на БФС. Неговият екип все пак се закани, че ще спечели изборите. Това обаче не се случи и отново Борислав Михайлов е президент, след като отвя конкуренцията на другите двама претенденти.