Белия: Не съм суеверен и не сънувам мачове, но паля свещи

снимка: SPORTA.BG

Старши треньорът на Ботев (Пловдив) Николай Киров изрази задоволството си от разгромната победа над кръвния враг Локомотив с 3:0. Специалистът каза, че победата е била напълно заслужена и подчерта фактора на празните трибуни. Според него верните фенове на "канарчетата" е можело да допринесат още към играта на отбора.

"Категорична победа за нас и като резултат, и като игра. Имахме доста положения, а пред нашата врата почти липсваха такива. Смятам, че напълно заслужено спечелихме.

Тягостна атмосфера. Няма фенове, няма емоция, няма заряд. Не може да се зарадваш както трябва. Знаете на какво са способни феновете и на двата отбора, когато са на трибуните. Неприятно е да се играе пред празни седалки. Няма кой да викне отстрани", сподели Белия пред "Блиц".

Той разкри, че търси централен защитник, тъй като клубът още не е намерил истински заместник на Виктор Генев. Киров иска да има повече конкуренция за местата в отбрана.

"Истината е, че началото на сезона не беше никак добро. Отдавам го и на участието в евротурнирите. Тогава играехме през три-четири дни. Не се оплакваме – ни най-малко, просто разполагахме с по-къса резервна скамейка и нямах много опции за ротация. Чисто от психологическо естество играчите се настройват по един начин за вътрешния шампионат и за евротурнирите. Това го има във всеки един отбор у нас", сподели наставникът на носителите на Купата на България.

Запитан за това как е успял толкова бързо да сглоби тим, спечелил Купата и Суперкупата на страната, Киров бе категоричен: "С работа. Аз съм казал на момчетата, че когато работят и ако работят, успехите все един ден ще дойдат. Няма друг изход. Да, трябва късмет, но той е със силните. А и ако не работиш, не чакай късметът да те покрие. Затова още от миналото лято започнахме последователна работа, постоянна работа и резултатите не закъсняха".

Наставникът на Ботев сподели, че не е мечтател и не си поставя дългосрочни цели. Мечтата му е да печели всеки следващ мач. Той разкри още, че не е сънувал двубой преди да се изиграе, но сподели, че е отчасти суеверен.

"Не съм силно суеверен, но паля свещ в църква. И в една определена църква. Смятам, че това ми носи късмет", заяви Николай Киров.