Баскет националите ни започнаха със загуба контролите си

снимка: България

Българският национален отбор загуби първа контрола от подготовката си, със 70-80 при гостуването си на Македония.

Двата тима ще изиграят още една проверка помежду си на 28 юли в Ботевград.

Голямата звезда на Македония Перо Антич гледаше от трибуните срещата, заедно с не повече от 400 други зрители в "Борис Трайковски".

Първата четвърт бе доста слаборезултатна, като българският тим отбеляза само 11 точки, след като вкара първия си кош чак в четвъртата минута, пише bgbasket.com.

Доста грешки на старта и пропуснати стрелби след това дадоха леко предимство за домакините.

За първи път в контролите се появи в игра и Алекс Симеонов, а завърналият се в лагера на отбора ни от САЩ Дий Бост също влезе, макар и от пейката.

За първи път България поведе в средата на втората част, за 24-23, а Бост и Симеонов бяха в основата на обрата.

Тройка на Александър Янев, появил се в края на полувремето, бе на път да прати нашия тим с преднина на почивката, но домакините отговориха със сирената, за 38-36 в тяхна полза след 20 минути. Българските баскетболисти бяха вкарали точно половината си точки от тройката.

Третата четвърт премина много равностойно и интересно, макар Македония да водеше през по-голямата част от нея.

Добра серия и тройка на Александър Везенков успяха да изравнят и отново да изведат България с точка напред три минути преди края, но това не се задържа дълго и на финала на четвъртината пак македонците водеха.

В последния период определено нещата се получаваха по-добре за домакините, водени от опитния Георги Чековски. Те вкараха няколко тройки, и макар че играха без натурализирания си гард Джордан Теодор в цялата четвърт, поведоха със 7-9 точки и не изпуснаха аванса си.

Македония се възползва от повечето грешки на българския отбор и реализира доста точки от тях.

Александър Везенков завърши със 16 точки и 7 борби, Павел Маринов добави 13. Дий Бост вкара 12 плюс 7 асистенции, а Алекс Симеонов се включи с 10 точки за 16 минути.

Бившият баскетболист на Лукойл Академик и Левски Георги Чековски вкара 12 точки, плюс 7 борби и 4 асистенции.

Димче Тасовски отбеляза 18 точки, а Войдан Стояновски - 17. Бившият играч на Левски Стоян Гюроски се отчете със 6 точки.