Академик Бултекс наби черногорци в дебюта си в Балканската лига

снимка: lap.bg

Академик Бултекс 99 дебютира с успех в Балканската лига. Пловдивчани надиграха черногорския Ибъл като гост с 94:83. Ключът към успеха се оказа натрупаната преднина на българите през първото полувреме. Въпреки че Ибър игра по-силно след паузата, Академик задържа аванса си.

Васил Михайлов избухна в края на първата част, като влезе от пейката и за секунди вкара 5 бързи точки. Така той даде аванс на тима си. Академик го загуби през втория период, когато позволи да се стигне до изравняване, но силната серия от 11:0 отново ги върна в играта и на почивката българският отбор водеше вече с 56:38.

Домакините нямаше какво да губят и влязоха силно в третата четвърт, за да търсят намаляване на пасива. До края на двубоя Академик поддържаше стабилни десетина точки преднина и не позволи финален щурм на съперника.

Васил Бачев със 17 точки бе най-резултатен за победителите, а Васил Михайлов, Шакир Смит и Мануел Джонсън добавиха по 16. Академик имаше и отличен процент при стрелбата от тройката - 11/18. Недим Фелец с 18 точки бе най-разултатен за домакините от Ибър.