Зов за помощ за волейболиста Петър Узунов

Отворено писмо от Гражданска инициатива "За децата" до Община Пловдив, в което се отправя зов за помощ към семейството на тежко контузения легендарен български волейболист Петър Узунов бе разпространено до медиите вчера.


В него пише, че на 28 май бившият национал е приет по спешност в пловдивска болница с диагноза бронхопневмония.


Както е известно 41-годишният Узунов, който през сезона носеше екипа на Арда (Кърджали), получи много тежка контузия по време на третата полуфинална среща във волейболния ни шампионат срещу Марек Юнион-Ивкони и Оттогава ветеранът прави всичко по силите си, за да се възстанови, но все още е принудително обездвижен.

 

Ето и пълният текст на писмото-молба за помощ:

 

От: Христина Илиева
главен координатор на Гражданска инициатива „ЗА ДЕЦАТА"

 

До: ОБЩИНА ПЛОВДИВ
На любезното внимание на: ИНЖ. ИВАН ТОТЕВ, Кмет на Пловдив

г-н Георги Титюков, зам.-кмет Младежка политика и спорт

 

Копие до: ОБЩИНСКИ СЪВЕТ - ПЛОВДИВ
Копие до: ОМБУДСМАН НА ГРАД ПЛОВДИВ
Копие до: Пловдивски и национални медии

 

З О В З А П О М О Щ

 

от Гражданска инициатива „ЗА ДЕЦАТА" за отпускане на безвъзмездна финансова помощ на семейството на видния пловдивски волейболист Петьо Узунов


Уважаеми инж. Тотев,
Уважаеми г-н Титюков,

 

Пиша Ви с огромно притеснение! Вчера тежко контузеният и обездвижен виден пловдивски волейболист Петьо Узунов беше приет по спешност в болница с вече доказана бронхопневмония! За съжаление, заради принудителното обездвижване налице е и голям риск от образуване на тромб в десния прасец на волейболната ни легенда! Обстоятелства, изключително опасни за здравословното състояние на Петьо Узунов!

 

По спешност бяха извършени пълни медицински изследвания (пълна кръвна картина, урина, микробиологично изследване на секрет) и рентгенова снимка на горните дихателни пътища на нашия волейболен талант. Цялото му семейство е изключително притеснено и сериозните финансови затруднения допълнително усложняват тежката житейска ситуация, с която семейство Узунови се бори вече два мъчително дълги месеца.

 

Най-любезно моля за Вашата своевременна подкрепа за отпускане на обещаната безвъзмездна финансова помощ към изпадналото в беда безработно семейство Узунови!

 

Както вече уведомих кметския екип, и двамата родители са безработни, бащата е много тежко контузен, обездвижен от кръста надолу на болнично легло и отглеждат своите двама сина, на 6 и 11 години, в сериозни финансови затруднения. Фактически семейството няма доходи и не може спокойно да посрещне дори изначалните житейски потребности като храна, комунални сметки, гориво за семейния автомобил, лекарства, облекло и обувки за децата. Големият син Влади е ученик и за него са необходими допълнителни финансови средства. Изключително скъпото следоперативно лечение и рехабилитация на тежко контузения Петьо Узунов е непосилно тежко финансово бреме за безработното четиричленно семейство.

 

Съпругата му закупи новоназначените лекарства срещу развивалата се бронхопневмония буквално с последните семейни финансови средства. Моля за Вашата своевременна любезна помощ към безработното семейство на Петьо Узунов!

 

Крайно наложително е вече да се започне и професионалното радвижване и рехабилитация с лечебни процедури в професионална спортно-лечебна база в България или чужбина, както и закупуването на двете сгъваеми наколенки-шини, регулиращи ъгъла на свиване на колената. Тези специални наколенки-шини са изключително скъпи, защото се изработват по индивидуална поръчка и пристигат от Германия. Всяка от тях струва 1700 евро или двете заедно ще струват близо 6800 лв. Моля Община Пловдив за съдействие с организирането на официална прес-конференция, на която да бъде публично обявена банковата сметка за дарения в подкрепа на семейство Узунови:

 

Societe Generale Eкспресбанк, SWIFT код: TTBBG22,
Клиентски номер: 0668488, IBAN: BG71TTBB94004525419648,
Бенефициент: Петър Владимиров Узунов

 

Уеб сайт: www.peter-uzunov.hit.bg

 

Благодаря за Вашето любезно внимание и отделено време.

 

Оставам в очакване на Вашия отговор и на Ваше разположение за успешно съвместно сътрудничество!

 

С уважение,

Христина Илиева