Джокович за 26-ти пореден път на 1/4-финал

снимка: БТА/AP

Лидерът в световната ранглиста Новак Джокович за първи път от началото на US Open загуби сет, но за малко повече от три часа успя да елиминира Роберто Баутиста Агут и да се класира на четвъртфиналите в Откритото първенство на САЩ по тенис.

Сърбинът спечели с 6:3, 4:6, 6:4, 6:3 и ще се изправи срещу друг испанец – Фелисиано Лопес, в спор за място на полуфиналите. Лопес е и единствения останал представител на тази страна в турнира, след като 23-ият в световната ранглиста отстъпи на Джокович, а по-изявени състезатели като Давид Ферер и Рафаел Надал отпаднаха рано-рано в САЩ.

За 26-ти пореден път Джокович се класира на 1/4-финал, като по този показател той изостава единствено от Джими Конърс (27) и Роджър Федерер (36).

Баутиста Агут се представи отлично, а форхендът му създаде сериозни проблеми на Джокович. В първия сет Джокович стигна до един пробив, който му бе достатъчен, за да спечели с 6:3. 

Сърбинът поведе с 3:1 на старта на втория сет, а после пропусна да си осигури и още един пробив. Вместо това Баутиста Агут изравни за 4:4, след което се възползва максимално от спада в играта на Джокович и изравни сетовете.

В третия сет лидерът в световната ранглиста проби за 3:2 след няколко последователни грешки на Баутиста Агут и взе сета с 6:4. 

В последния сет Джокович спечели с 6:3 и взе мача.