Надал и Ферер с леки победи в първия кръг на Ролан Гарос

галерия:

снимка: БТА/AP

Рафаел Надал започна своето представяне на Откритото първенство на Франция с лека победа над дебютанта в турнирите от Големия шлем Куентин Алис. Матадора записа своя 67-ми успех на Ролан Гарос с 6:3, 6:3,6:4. Във втория кръг Надал ще се изправи срещу Николас Алмаро или Александър Долгополов.

Давид Ферер също се класира за втория кръг на Ролан Гарос, след като безапелационно победи с 6:1, 6:3, 6:1 Лукаш Лацко. За поставения под номер 7 в основната схема му бяха необходими 83 минути, за да запише победа номер 300 на клей.

Двамата успяха да направят само по един пробив в началото на двубоя, но испанският ветеран успя да вземе две подавания на противника си за да направи 5:1, преди да затвори сета със свой сервиз.

Лацко успя да се представи по-добре във втората част и успя да удържи своето подаване до седмия гейм, но в него след серия от непредизвикани грешки позволи на Ферер да пробие. Испанецът направи още един брейк и резултата стана 6:3.

В третия сет Лацко взе само един гейм, за да направи 1:1 и позволи на испанецът да спечели двубоя. Ферер ще се изправи срещу Даниел-Химено Травер във втория кръг.

Марин Чилич също започна участието си на Откритото първенство на Франция с победа. Поставеният под номер 10 в световната ранглиста победи Робин Хаасе с 6:2, 6:4, 6:2. Чилич ще играе във втория кръг срещу победителят от Джеймс Дъкуърт и Андреа Арнаболди.

Петра Квитова започна по-трудно участието си на Ролан Гарос. Чехкинята се наложи над Марина Еракович с 6:4, 3:6, 6:4. Квитова направи 47 непредизвикани грешки, но успя да достигне до победата.