Индианка взе скалпа на Пиронкова в Ухан

снимка: БТА

Първата ракета на България Цветана Пиронкова приключи участието си на силния турнир в Ухан (Китай) с награден фонд 2,440,070 милиона долара.

27-годишната пловдивчанка, която бе поставена под номер 4 в схемата на квалификациите, допусна поражение с 4:6, 4:6 от американката Бетани Матек-Сандс.

Пиронкова не успя да спаси нито една от петте възможности за пробив в мача на съперничката си, което предреши и крайния изход на двубоя.

Цвети стартира лошо и допусна изоставане от 2:5, което се оказа решаващо за изхода на първия сет. Във втората част Пиронкова поведе с 3:1, но след това загуби пет от следващите шест гейма, а с това и мача.

По този начин американката взе реванш от българката за загубата си на турнира в Ню Хейвън през 2008 г. в единствената им преди този мач среща.

29-годишната Матек-Сандс, която е с индиански корени, участва на тенис турнира в Ухан с "уайлд кард", след като пропусна последните шест месеца от сезона заради контузия. За нея това бе първа среща от месец март насам.

Китайското турне на Цветана Пиронкова пък продължава със започващия следващата седмица (29 септември) турнир "China Open" в Пекин, където Цвети отново ще стартира от квалификациите.