Без дербита на осминафиналите за ФА Къп

Финалистите за Карлинг Къп Ливърпул ще бъдат домакини на Брайтън в осминафиналите за ФА Къп, след като вчера отстраниха Манчестър Юнайтед с 2:1 на „Анфийлд".

 

„Чайките" поднесоха най-голямата изненада в четвъртия кръг като елиминираха Нюкясъл и ще търсят реванш от „мърсисайдци", които ги изхвърлиха от Купата на Лигата по-рано този сезон.

 

Градският съперник Евертън ще приеме Блекпуул или Шефилд Уензди у дома, докато Челси е домакин на носителя на Карлинг къп от миналата година Бирмингам.

 

Норич ще се изправи срещу Лестър на Александър Тунчев на „Кароу Роуд", а Болтън с Мартин Петров ще трябва да изчака преиграването на Милуол и Саутхямптън за да разбере съперника си.

 

В единствения потенциален сблъсък между елитни клубове, крайният победител от дербито на Североизтика между Съндърланд и Мидълзбро ще посрещне Арсенал или Астън Вила и Стилиян Петров, като българинът може да се изправи срещу бившия си наставник Мартин О'Нийл, който води „черните котки".

 

Кроули Таун, който се подвизава в четвъртото ниво на англисйкия футбол, острани вчера Хъл Сити и ще се опита да направи още по-голяма сензация в домакинството си на Стоук.

 

Осминафиналите за ФА Къп ще се играят на 18 и 18 февруари.

 

Пълен жребий:

 

Ливърпул - Брайтън

 

Евертън - Блекпуул или Шефийлд Уензди

 

Челси - Бирмингам

 

Кроули - Стоук

 

Стивънидж - Тотнъм

 

Норич - Лестър

 

Съндърланд или Мидълзбро - Арсенал или Астън Вила

 

Милуол или Саутхямптън - Болтън