Реал Мадрид се класира за осминафиналите след нова победа над Лион

галерия:

снимка: БТА

Отборът на Реал Мадрид се наложи с 2:0 при гостуването си на Лион в мач от група D на Шампионската лига и си осигури място на осминафиналите. И двата гола в мача бяха дело на Кристиано Роналдо, който откри резултата от пряк свободен удар в 24-та минута, а в 69-та оформи крайното 2:0 от дузпа.

 

Възпитаниците на Жозе Моуриньо започнаха срещата много активно и Кристиано Роналдо можеше да открие резултата още в 7-та минута, когато пробва рефлекса на Хуго Лорис с изстрел от около 20 метра, но френският вратар внимаваше и спаси.

 

Само три минути по-късно (10') отново Лорис трябваше да се намесва решително, защото Карим Бензема излезе очи в очи с него, но стражът на Лион показа класа и предотврати сигурен гол във вратата си.

 

Така се стигна до 24-та минута, когато Реал откри резултата, а точен бе Кристиано Роналдо, който преодоля Лорис след чудесно изпълнение на пряк свободен удар.

 

В 30-та минута Анхел Ди Мария се озова на стрелкова позиция, но ударът му беше блокиран от защитник на Лион. Малко след това (32') Роналдо намери Бензема в наказателното поле, но френският нападател би право в ръцете на Лорис.

 

Домакините от Лион можеха да изравнят резултата в добавеното време на първото полувреме (45+1'), но Икер Касияс бе на мястото си и изби в корнер опасен удар на Йоан Гуркюф.

 

След почивката Реал Мадрид продължи да бъде по-активния отбор на терена и това доведе до втори гол в 69-та минута, когато „белия балет" получи правото да изпълни дузпа за нарушение на Мухамаду Дабо срещу Роналдо в наказателното поле. Зад топката застана потърпевшият и не сгреши за крайното 0:2.

 

След тази победа Реал Мадрид събра 12 точки, които му гарантират участие на осминафиналите, а Лион ще трябва да се потруди здраво в оставащите два мача, ако иска да продължи напред в турнира, защото е на трето място в групата с актив от 4 точки.