Машината Кристиано разпиля и бедните баски на "Бернабеу"

галерия:

снимка: БТА/AP

Реал Мадридизмести шампиона Атлетико и се изкачи на четвърта позиция в испанската Примера Дивисион, след като тази вечер воденият от Карло Анчелоти състав разгроми с 5:0 гостуващия Атлетик Билбао в среща от седмия кръг.

Нов хеттрик за "кралския клуб" отбеляза Кристиано Роналдо, който вече има впечатляващите 13 гола от началото на сезона в испанския шампионат.

Две попадения добави и Карим Бензема, докато гостите от Билбао затвърдиха впечатленията, че не се намират в никак добра форма от началото на сезона.

Броени дни след не особено убедителния двубой с Лудогорецв Шампионската лига, Реал Мадрид изнесе впечатляващ двубой на "Бернабеу" и зарадва феновете си с резултатна и атрактивна игра. Реал събра актив от 15 точки и засега се нарежда четвърти, но с четири пункта зад лидера Барселона. Атлетик остава в зоната на изпадащите с 4 точки и само една победа от началото на сезона.

Още в 2' Кристиано Роналдо отбеляза първия си гол в двубоя, разписвайки се след асистенция на Гарет Бейл. Уелсецът центрира добре на далечна греда, където кавалерът на Златната топка засече топката, давайки ранен аванс на "лос меренгес" - 1:0.

4117319

Четири минути преди края Реал Мадрид успя и да удвои своя аванс. Лука Модрич центрира след изпълнение на ъглов удар, а Карим Бензема бе оставен непокрит в наказателното поле, бележейки втори гол в мрежата на баските.

След почивката Реал Мадрид успя и да довърши своя съперник, докато съпротивителните сили на баските съвсем се изпариха.

В 55' Кристиано покачи на 3:0, след като Гарет Бейл разигра на едно-две с Бензема и отново успя да намери португалеца.

4117318

Двадесет минути преди края Карим Бензема отбеляза и втория си гол в двубоя, покачвайки на 4:0. Кристиано Роналдо получи добър пас от Модрич и показа чувство за комбинативна игра, подавайки на Бензема, който от своя страна вкара отново във вратата на Атлетик.

Крайното 5:0 оформи отново Кристиано Роналдо, който две минути преди края подпечата своя хеттрик. При едно меле в наказателното поле на Атлетик топката се отклони в бедрото на "седмицата" и влезе в мрежата, което и означаваше още по-голямо унижение за тазгодишния участик в Шампионска лига.