Джон Тери: Изоставих момчетата, но те се справиха блестящо и без мен

снимка: БТА

Капитанът на Челси Джон Тери се извини на съотборниците си, че ги е оставил с човек по-малко в мач реванш от ½-финалите в Шампионската лига срещу Барселона на "Камп Ноу". Тери си изкара изключително глупав червен картон, след като извърши безсмислено нарушение срещу Алексис Санчес в 37-ата минута и така ще пропусне финала в Мюнхен.

 

В негово отсъствие лондончани успяха да удържат каталунците, завършвайки 2:2 и така с общ резултат 3:2 от двете срещи се класираха на финал в най-престижния европейски клубен турнир за втори път в историята си.

 

"По това време Санчес беше зад мен. Видях повторението и нарушението ми наистина изглеждаше лошо, но аз не съм играч, който наранява умишлено съперниците си. Вдигнах коляното си, което може би не трябваше да правя, след като вече обмислих събитията. За щастие хората, които ме познават като играч и човек, знаят, че не съм такъв", каза Тери пред Sky Sports след мача.

 

"Чувствам се така, сякаш съм изоставил съотборниците си и им се извинявам за това. Също така искам да се извиня и на феновете на Челси", добави капитанът на лондончани.

 

"Не, нямам никакви претенции към червения картон. В конкретния момент бях объркан, защото се опитвах да се предпазя, но след това, като гледах повторение на ситуацията, си бях за изгонване. Както казах, оставих момчетата да се борят с човек по-малко, но те се представиха блестящо и без мен", каза още защитникът.

 

Тери заяви, че според него Челси е заслужил мястото си на финала в Шампионската лига, като похвали отбора за чудесното му представяне през втората част от сезона.

 

"Няма как да не съм разочарован, но в същото време се радвам изключително много за момчетата, които направиха истински подвиг, отстранявайки Барселона с 10 човека. Те заслужават да са на финала, а в същото време това постижение, е огромен успех за клуба. Преди три-четири месеца никой не можеше да предположи, че сега ще се намираме тук, така че съм доволен.

 

Що се отнася до мен самия, разбира се, че съм разочарован, че няма да играя на финала, но вярвайте ми, ние заслужаваме да играем в Мюнхен и вече го доказахме. По пътя към финала имахме и малко късмет, и се надявам това да продължи. Момчетата бяха просто невероятни", завърши Джон Тери.