Челси се отпуши в Шампионска лига (ВИДЕО)

снимка: БГНЕС/EPA

Челси забрави за ужасяващия старт на сезона в английското първенство и зарадва феновете си на стадион „Стамфорд Бридж“ с убедителна победа 4:0 над водения от бившия треньор на Левски Славиша Йоканович Макаби (Тел Авив).

Победата бе крайно важна за отбора на Жозе Моуриньо, защото свали част от напрежението, което се струпа над тима след спечелените само 4 точки в първите 5 кръга на Премиършип. Самият наставник на Челси остави на пейката трима от основните си титуляри Неманя Матич, Джон Тери и Бранислав Иванович, а заместниците им се представиха достатъчно задоволително.

Още в 4-ата минута Челси можеше да поведе, но Еден Азар пропусна дузпа, отсъдена за нарушение в наказателното поле срещу Уилиан. В 15-ата обаче бразилското крило откри резултата за „сините“, макар и несъзнателно, след като просто се опитваше да центрира остро в наказателното поле, но никой футболист там не игра с топката и тя се оплете в мрежата на гостите – 1:0.

В последните секунди на първата част Диего Коста бе спънат, откъсвайки се сам срещу стража на Макаби, което доведе до втора дузпа за Челси. Този път Оскар се нагърби с изпълнението и не сгреши от бялата точка, за да даде спокойствие на „сините“ при 2:0.

Двама от най-критикуванит играчи на Челси изработиха прекрасния трети гол – Сеск Фабрегас с прецизно центриране в наказателното поле намери Коста, който с фамозно воле от трудна ситуация прати топката във вратата на Макаби за 3:0.

Самият Фабрегас фиксира крайното 4:0 с добавка на празна врата в 78-ата минута, след като шут на Лоик Реми бе париран. Така Челси започна убедително сезона в Шампионска лига и единствен от английските представители в турнира спечели първия си двубой в груповата фаза.

Челси са лидери в Група G, а в другия мач Динамо (Киев) и Порто завършиха наравно 2:2. Олег Гусев изведе украинците напред в 20-ата минута, но с две попадения на Венсан Абубакар португалският гранд стигна до пълен обрат в 23-ата и 81-ата минута. По крайно драматичен начин в 89-ата минута обаче Буялски осигури равенството за Динамо и двата тима поделиха по 1 точка.