Слаб вратар и съдия доведоха до разгром на Сити (ВИДЕО)

снимка: БГНЕС/EPA

Манчестър Сити допусна тежко поражение с 1:4 като гост на Тотнъм в първи мач от седмия кръг на английската Висша лига. Три от попаденията на „шпорите“ бяха от очевидни засади, а при гола на Кевин де Бройне за гостите също останаха съмнения за такова нарушение на правилника.

Въпреки това „гражданите“ изиграха реално трети слаб мач от последните си четири (въпросният четвърти беше срещу последния в елита Съндърланд – 4:1 за Купата). Де Бройне в 25-ата минута бе изведен в наказателното поле с прекрасен пас от Яя Туре и откри резултата в полза на гостите.

С гол от около 30 метра чрез шут по земя Ерик Дайър донесе равенството в самия край на първото полувреме, като в изграждането на атаката съдията подмина очевидна засада, а Уили Кабайеро – необяснимо титуляр вместо Джо Харт – са намеси неадекватно.

Тоби Алдвервейрелд с глава след нова слаба намеса на вратаря засече центриране от фаул на Ерик Ламела в 50-ата минута и осъществи пълен обрат. В 61-ата Ламела разтресе гредата от пряк свободен удар, а Хари Кейн с добавка на празна врата се разписа за първи път през сезона – но от положение на явна засада.

Ламела в 79-ата минута направи за смях Кабайеро, заобикаляйки го за последния гол в мача за „шпорите“ - 4:1. Така с този мач Тотнъм събра 12 точки и вече е пети, макар с двубой повече от останалите отбори, докато Сити записа втора поредна загуба и остава с 15 пункта.