Черно море с нова стъпка към Топ 6

снимка: Булфото

Отборът на Черно море записа шеста победа от началото на сезона, след като днес "моряците" спечелиха с 3:1 визитата си на Марек в среща от 15-ия кръг на първенството.

По този начин Черно море събра актив от 21 точки и се изравни с Ботев в средата на класирането, но "канарите" все още не са изиграли своя двубой с Литекс в Ловеч.

Марек пък инкасира девето поражение от петнадесет изиграни двубоя, като новаците в елита остават на предпоследното 11-о място с актив от 12 пункта до момента.

Още до почивката Черно море до голяма степен предреши развоя на сблъсъка в своя полза, осигурявайки си аванс от два чисти гола.

Полузащитникът на варненци Стенио откри още в 8', оставайки напълно непокрит във вратарското поле на Марек.

В самия край на първата част Черно море успя и да удвои аванса си. Домакините сбъркаха при опит да изнесат топката, което и позволи на Коконов да намери мрежата зад Емил Михайлов, вкарвайки за 0:2.

След почивката почти нищо на "Бончук" не се промени, а двата тима размениха по един гол, което далеч не повлия на крайния изход на срещата.

Още в 48' домакините намалиха чрез точен изстрел на Кристиян Петров за 1:2, но в 59' Мирослав Манолов вкара за крайното 1:3 след нова грешка на Марек и затвърди успеха на "моряците".