Край! Реал Мадрид се отказа от титлата след фатална грешна стъпка (ВИДЕО)

галерия:

снимка: БТА/AP

Реал Мадрид направи фатална грешна стъпка в битката за шампионската титла в Примера, след като тази вечер "кралския клуб" достигна единствено до равенство 2:2 при домакинството на Валенсия в среща от 36-ия кръг на първенството.

Така само два кръга преди края, лидерът Барселона има преднина от четири точки пред втория Реал Мадрид. Каталунците могат да спечелят титлата още следващата седмица срещу Атлетико Мадрид на "Висенте Калдерон", а в краен случай - да изчакат домакинството на Депортиво Ла Коруня в последния кръг.

"Лос кулес" са лидери с 90 точки срещу 86 за Реал Мадрид, докато Валенсия остава четвърти със 73 пункта и поглед, насочен към участие в Шампионската лига на есен.

Реал Мадрид удари три греди в течение на срещата, а Кристиано Роналдо пропусна дузпа, като голове на Пако Алкасер и Хави Фуего дадоха аванс от две попадения за "прилепите". След почивката Реал Мадрид изравни с голове на Пепе и Иско, но за така важния трети гол домакините нямаха сили.

Карло Анчелоти върна Серхио Рамос в защитата на Реал Мадрид, като "четворката" оформи партньорство с Пепе. Фабио Коентрао и Алваро Арбелоа започнаха на двата фланга, докато Тони Кроос, Иско и Хамес Родригес стартираха в средата на терена. Кристиано Роналдо, Гарет Бейл и Хавиер Ернандес получиха доверието на Карлето в офанзивен план.

Нуно Санто бе заложил на Пако Алкасер в ролята на острие, като Стефан Фегули и Пабло Пиати трябваше да помагат на испанския национал в атака. Дани Парехо, Андре Гомес и Хави Фуего стартираха в средата на терена, а карето Бараган - Мустафи - Отаменди - Хосе Гайя започнаха в защита пред вратаря Диего Алвес.

Още в 9' се отвори шанс за гостите от Валенсия, но Пако Алкасер не успя да се възползва. "Деветката" на "прилепите" се озова на чиста позиция, но смяташе, че е в засада, което и провали ситуацията за отбора гост.

В 13' гредата спаси Валенсия от попадение. Гарет Бейл стреля с левия крак от пряк свободен удар, но за негов малшанс кълбото кацна върху напречния стълб на вратата.

Шест минути по-късно гредата за втори път помогна на гостите. Този път Реал Мадрид изпълни корнер пред вратата на "лос че", а изстрелът с глава на Серхио Рамос срещна напречния стълб.

Само минута след това Валенсия откри резултата на "Сантяго Бернабеу". Желаният именно от Реал Мдрид Хосе Гайя се включи в атаката и центрира от левия фланг, а Пако Алкасер засече кълбото от близка дистанция, бележейки за 0:1 в полза на "лос че".

За ужас на Карло Анчелоти и всички фенове на Реал Мадрид, в 26' Валенсия успя и да удвои преднината си. Хави Фуего засече с глава центриране от статично положение на Дани Парехо в наказателното поле на "белите" и с глава прониза Икер Касияс за 0:2.

Само минута преди това се стигна и до неприятен момент за Анчелоти, след като Тони Кроос трябваше да бъде заменен принудително. Германският национал напусна игра и отстъпи мястото си на Асиер Ияраменди.

В 32' Диего Алвес спаси по феноменален начин изстрел на Гарет Бейл от дистанция, а в 39' гредата за трети път помогна на Валенсия. Този път Хавиер Ернандес стреля след подаване на уелсеца, но топката срещна левия страничен стълб на вратата.

В добавеното време на първата част се стигна и до дузпа в полза на Реал Мадрид. Хосе Гайя избута Гарет Бейл в наказателното поле на "белите", което и доведе до наказателен удар за домакините. Зад топката застана Кристиано Роналдо, но Диего Алвес успя да спаси изстрела от бялата точка на португалеца.

Веднага след почивката домакините затегнаха обръча пред вратата на Валенсия, търсейки постъпи към мрежата зад Диего Алвес. Карло Анчелоти пък замени и двамата си крайни бранители, вкарвайки в игра Марсело и Дани Карвахал.

Диего Алвес продължи да бъде брилянтен и отрази два изстрела на Хавиер Ернандес в очертанията на вратата, но в 56' бразилският страж най-сетне бе преодолян. Пепе засече топката след изпълнение на корнер и намали на 1:2, връщайки Реал в срещата.

Реал Мадрид продължи да натиска своя съперник, докато Валенсия видимо започна да разчита главно на играта си в защита. В 69' Кристиано Роналдо стреля опасно от пряк свободен удар, но изпращайки топката покрай страничната греда. В 73' Диего Алвес за пореден път блесна с брилянтно спасяване, този път при удар с глава на Рамос. В 81' и Карвахал пробва удар, но право в ръцете на Алвес.

Постепенно мачът навлезе във финалния си етап, а възможности не липсваха и за гостите. В 82' влезлият като резерва Алваро Негредо остана непокрит при статично положение, но бившият футболист на Реал стреля с глава в аут.

Реал Мадрид възстанови равенството в 84', когато Иско отбеляза с фамозен изстрел от дистанция. №23 си намери позиция за удар и с десния крак матира Диего Алвес, връщайки надеждите за титла на "кралския клуб".

В добавеното време на срещата Реал наложи финален натиск над своя съперник, но и няколкото центрирания в наказателното поле на "прилепите" не доведоха до желания резултат.