Меси не прости на Хетафе и в реванша, но Барса загуби Неймар

галерия:

снимка: БТА/AP

Барселона стана последният четвъртфиналист в турнира за Купата на Краля. Каталунците се наложиха с 2:0 при гостуването си на Хетафе в мача реванш и продължават напред в надпреварата, където техен съперник ще бъде отборът на Леванте.

Двубоят до голяма степен бе протоколен заради победата на Барса с 4:0 в първия мач на “Камп  Ноу”. Въпреки това обаче старши треньорът на каталунците Херардо Мартино започна с доста солиден състав, като в предни позиции действаха Лионел Меси и Неймар.

За аржентинската суперзвезда на гостите това бе първи мач като титуляр след завръщането му след близо 2-месечно възстановяване от контузия. Именно в първия мач срещу Хетафе той се появи за първи път в игра, а след това влезе като резерва и в дербито с Атлетико (Мадрид) през уикенда.

Меси отново не прости на Хетафе и отбеляза и двата гола за успеха на каталунците на “Колизеум Алфонсо Перес”, по един през всяко полувреме - в 44' и 63'. Той се разписа на два пъти и на “Камп Ноу”, излизайки с общо четири попадения на сметката си от осминафинала с Хетафе, спечелен с общ резултат 6:0 от каталунския гранд.

4058299

За ветерана в халфовата линия на Барселона Шави Ернандес реваншът с Хетафе пък бе под номер 700 с екипа на каталунците в официален мач. Гениалният плеймейкър, който след края на сезона напуска "Камп Ноу", за да продължи кариерата си в САЩ, се появи като резерва (може би неслучайно) в 70' на мястото на Сеск Фабрегас.

Барселона обаче може и да не запомни този мач с добро, защото Неймар получи контузия в средата на първото полувреме и напусна принудително терена. Бразилецът стъпи накриво и контузи десния си глезен, като засега не се знае доколко сериозно е състоянието му. Повече информация ще има утре, когато футболистът премине медицински изследвания.

4058290

Каталунците започнаха по-активно срещата и можеха да открият резултата още в 4', когато комбинация между Неймар и Меси бе завършена с изстрел от движение от аржентинеца, но за късмет на вратаря, топката профуча на сантиметри от мрежата му. Десетина минути след това Кристиан Тейо опита късмета си с удар от границата на наказателното поле, но не намери целта. 

Домакините от Мадрид отвърнаха с много опасен шут на Хуан Родригес в 19', но стражът на Барса Хосе Пинто бе на мястото си и изби.

В 28' гостите останаха без Неймар, който напусна терена накуцвайки, след като получи травма в глезена и бе заменен от Алексис Санчес. 

В края на полувремето Барса натисна и логичното се случи в 44', когато Тейо проби по лявото крило и центрира в наказателното поле, където Меси засече топката във вратата за 0:1.

4058289

След почивката двубоят продължи с по-активна игра на каталунците, които обаче не си даваха много зор. Все пак възпитаниците на Тата Мартино създадоха няколко добри положения, за да се стигне до 63', когато Меси оформи крайното 0:2.

Бълхата реши да вземе нещата в свои ръце и напомни за най-добрите си изпълнения. Той премина на парад през четирима защитници на Хетафе, преодоля и вратаря, и отбеляза втория си гол в мача и четвърти в осминафиналните мачове с мадридския тим.

До края на мача двата отбора пропуснаха по едно много чисто положение. Първо Пинто отрази коварен удар на Адриан Колунга в 78', а в 86' Меси бе много до хеттрик, озовал се очи в очи с вратаря на домакините, но този път не успя да го преодолее.