Юве излъга Торино в градското дерби

галерия:

снимка: БТА

Шампионът на Италия Ювентус продължава с наказателните си акции по терените на Апенините. "Бианконерите" записаха победа номер 21 в Калчото, която освен всичко друго бе над градския съперник Торино.

"Старата госпожа" измъкна успеха с минималното 1:0 у дома в мач от 25-ия кръг в Серия А.

Така Ювентус продължи традицията да бие иначе по-популярния от двата тима в Торино, като "бианконерите" не познават вкуса на загубата от градския си съперник вече в 20-ти мач поред. Торино пък не знае що е гол във вратата на Юве вече 12 години.

Ако остави статистиката настрани, резултатът отразява и начина, по който протече срещата. Зрителите на "Ювентус Арена" няма как да са останали доволни от продукцията, предложена им от двата отбора. Очакванията за люто торинско дерби се оправдаха само в частта си за битката на терена, но не и за резултатност и атрактивна игра.

В герой за Юве се превърна Карлос Тевес. Аржентинецът порази мрежата на гостите с изстрел от границата на наказателното поле в 28-ата минута, а този гол се оказа и единствен в мача.

4068553

По-интересните положения и пред двете врати се случиха през първата част, а след почивката темпото на игра спадна, като все пак възпитаниците на Антонио Конте продължаваха да владеят инициативата.

Едно от най-чистите ситуации изпусна голмайсторът Тевес, който се озова в непосредствена близост до вратата на Торино след отлична триходова комбинация, започнала от Леонардо Бонучи и продължена към Тевес от Артуро Видал. Аржентинецът обаче не успя да се възползва.

В последните 10-15 минути на двубоя Торино се опита да упражни натиск, за да стигне поне до равенство, но опитите им се разбиваха в добре организираната защита на Юве. Ел Кадури дори се опита да заблуди съдията, падайки за дузпа, но вместо това получи жълт картон за симулация.

В крайна сметка Ювентус съхрани крехкия си аванс и прибави нови три точки, като "бианконерите" събраха 66 и остават с 9 пункта пред втория Рома, който обаче е с мач по-малко. Торино пък заема 8-а позиция с актив от 36 точки.