ВИДЕО: Милан пак оцеля във финалните секунди

снимка: БТА/AP

Милан отново изнерви феновете си до краен предел, но по забележителен начин се спаси от втора поредна загуба в Серия А, след като стигна геройски до равенство 3:3 в гостуването си на Болоня в мач от междинния 5-ти кръг в Калчото.

 

За трети пореден път „росонерите" отбелязват попадение в добавеното време на двубоите си, а за втори път през сезона (който е още в началото си) заличават пасив от два гола.

 

Благодарение на постигнатото равенство Милан събра 5 точки и се намира на незавидната 12-та позиция в класирането, докато Болоня е с 3 пункта на 16-то място.

 

Като оправдание за слабото представяне на „росонерите" на „Стадио Ренато дал'Ара" може да послужи липсата на редица ключови футболисти, начело с Марио Балотели, Рикардо Монтоливо, Кака и Стефан ел Шараави.

 

Андреа Поли даде ранен аванс на гостите от Милано, но Диего Суарес се разписа два пъти, а Кристалдо реализира за 3:1 и заплаши да направи вечерта за „росонерите" кошмарна. Все пак, Робиньо и Игнасио Абате отбелязаха късни голове в 89-ата минута и в добавеното време, за да маркират крайното 3:3.

 

Милан поведе в резултата в 12-ата минута, въпреки че в този етап от двубоя гостите не заслужаваха аванса си. Поли се възползва от излизането напред на вратаря Джанлука Курчи, за да прати топката с премерен изстрел покрай краката му - 0:1.

 

Бившият нападател на Ювентус Алесандро Матри беше длъжен да покачи на 0:2 в 25-ата минута, но италианецът по необясним начин не намери целта от шест метра разстояние след добър пас на Валтер Бирса.

 

Пропуските на Милан бяха наказани от Суарес в 33-ата минута, след като острието на Болоня надбяга Кристиан Сапата и Абате, за да стреля покрай плонжа на Кристиан Абиати - 1:1. Курчи съхрани равенството малко по късно с чудеса от храброст при излизане очи в очи с него на Робиньо и Бирса.

 

В 52-ата минута Суарес даде аванс на Болоня, но „росонерите" демонстрираха характер и не се отказаха до самия край да преследват поне равенството.

 

Робиньо с лесен удар почти от голлинията намали на 3:2 в 89-ата минута, а 120 секунди по-късно немислимото се случи и Абате изравни - 3:3. Алесандро Диаманти можеше да направи трилъра пълен, но с прекрасен изстрел от дистанция разтресе горната греда на Абиати и остави головото изражение непроменено.