Лион съвсем влоши седмицата на ПСЖ

снимка: БТА/AP

Шампионът на Франция и лидер в Лига 1 Пари Сен Жермен допусна първа загуба за първенство от четири месеца насам и втора за седмицата, имайки предвид и провала срещу Челси в Шампионската лига преди няколко дни.

Днес воденият от Лоран Блан състав отстъпи в дербито с Олимпик Лион на "Стад Жерлан", завършило с успех от 1:0 за домакините.

Единственият гол в мача падна след 31 минути игра, когато Жордан Фери прати топката в мрежата зад Салваторе Сиригу.

Така ПСЖ допусна едва втора загуба от началото на сезона в Лига 1. Първото поражение на столичани сензационно дойде през декември, когато Златан Ибрахимович и компания отстъпиха при визитата си на скромния Евиан.

Тази вечер Лоран Блан не можеше да разчита на контузения Ибрахимович, а в негово отсъствие Единсон Кавани, Езекиел Лавеци и Хавиер Пасторе разочароваха, не оправдавайки доверие на своя треньор.

Въпреки допуснатото поражение, ПСЖ остава убедителен лидер в първенството с актив от 79 точки - с десет повече от втория Монако. Лион пък събра актив от 54 точки, доближавайки се на само две зад четвъртия Сен Етиен.

Победното попадение за "хлапетата" падна след около половин час игра, когато Жордан Фери изправи на крака трибуните с превъзходно изпълнение. Халфът отне една топка от Езекиел Лавеци и с брилянтен изстрел матира Салваторе Сиригу за крайното 1:0 в сблъсъка.