Реал Мадрид детронира Атлетико и ще гони 19-а Купа

снимка: БТА/AP

Реал Мадрид е първият финалист за Купата на Краля, след като и в реванша срещу Атлетико (Мадрид) на „Висенте Калдерон“ стигна до успех с 2:0 с две попадения на звездата на Кристиано Роналдо.

Португалецът набързо реши всичко в срещата, възползвайки се от неопитната защита на домакините. Съдията отсъди две ранни дузпи, едната от които доста спорна, но в 8' и 14' CR7 беше точен.

В двубоя за домакините липсваха Куртоа, Коща, Вия и други ключови играчи и с общ резултат 5:0 Реал Мадрид детронира действащия шампион в турнира.

Икер Касияс продължи с превъзходните си изяви срещу този отбор, като вече в 26 мача той няма загуба срещу „дюшекчиите“ - 20 победи, 6 равенства за близо 15 години. В същото време той кота „800 минути“, в които не е допускал гол.

Той вече има 866 минути, в които не е допускал попадение във всички турнир. Също така е с близо 1000 минути без допуснат гол в турнира. Атлетико Мадрид пък е в серия от 3 поредни загуби, и то без допуснат гол.

Атлетико (Мадрид) излезе с изцяло променена защита, което се и оказа решаващо в срещата, тъй като в самото начало две грешки решиха изхода в полуфинала за Купата на Краля.

“Кралския клуб“ почна по-уверено и в 7' Кристиано Роналдо осъществи хубав пробив в наказателното поле, а след това се строполи в наказателното поле след лек контакт с Манкийо. Съдията отсъди спорна дузпа, която секунди по-късно беше реализирана от португалеца за 1:0.

В 13' домакините отговориха отлично, но ударът на Раул Гарсия срещна страничната греда зад Икер Касияс, като испанският национал като по чудо запази серията си без допуснат гол, датираща от миналата година.

Само минута по-късно друг млад футболист на домакините – Инсуа, извърши нарушение срещу Бейл отново в наказателното поле, а Кристиано с точен удар вкара втория си гол в срещата, която изглеждаше решена.

До края на полувремето Атлетико се опита да натисне, но полузащита на Реал, водена от Алонсо и Ияраменди, не позволи почти никакви опасности пред вратата на Касияс – 0:2 на полувремето.

През второто полувреме Реал Мадрид контролираше темпото в двубоя и положенията бяха рядкост, но Роналдо на два пъти можеше да се разпише, ако не бяха отличните спасявания на Арансубия.

Соуса можеше да намали в края, но Касияс запази поредната си суха мрежа с превъзходен рефлекс – 2:0 и Реал Мадрид е на финал.