ВИДЕО: Тотнъм обезличи Вила и Тонев за Купата на Лигата

снимка: БТА/AP

Българският национал Александър Тонев изигра 82 минути за своя Астън Вила при унизителното поражение с 0:4 на бирмингамци от Тотнъм.

 

Така "виланите" се простиха с надеждите за добро представяне в турнира за Купата на Лигата в Англия и отпаднаха в третия кръг на надпреварата.

 

Два гола за Тотнъм отбележи Джърмейн Дефоу, а по едно добавиха Паулиньо и Насер Чадли.

 

Тонев започна втори пореден двубой за Астън Вила като титуляр, но не успя да помогне на тима си да се добере поне до почетно попадение. Той се отчете с няколко хубави далечни изстрела. Негов бе първият удар в срещата, а малко преди да напусне терена можеше да се разпише, но Брад Фридъл спаси шута му.

 

В 82-та минута той бе заменен от Калъм Робинсън.

 

Лошата новина за "виланите" от вечерта не е толкова отпадането за втората по значимост купа, колкото сериозната травма на основния реализатор Кристиан Бентеке. Той получи контузия, която ще го извади от игра между 4 и 6 седмици, потвърдиха от клуба минути след последния съдийски сигнал.

 

Иначе първото полувреме на "Вила Парк" бе равностойно, но в края му "шпорите" излязоха напред. В последната минута на първата част Люис Холтби центрира в наказателното поле на домакините и Джърмейн Дефоу изскочи зад отбраната на Вила и с глава разпечата вратата на Джед Стиър.

 

В началото на втората част играчите на Астън Вила имаха основателни претенции за дузпа, след като Ян Вертонген дори смъкна шортите на Никлас Хелениус в опит да го спре, но съдията си затвори очите и подмина ситуацията.

 

Само пет минути по-късно Тотнъм вкара втори гол чрез Паулиньо, който засече центриране на Холтби по атрактивен начин за 2:0.

 

Лондончани окончателно отказха своя противник в 86-та минута, когато Насер Чадли оползотвори страхотно подаване на Дефоу и с левия крак матира Стиър за 3:0.

 

Във втората минута на даденото продължение самият Дефоу направи поражението за Астън Вила още по-неприятно. Той бе изведен от направилия страхотен мач Люис Холтби очи в очи със стража на домакините, преодоля го и окончателно сложи точка на спора - 4:0.