ВИДЕО: Челси измъкна победа от Вила при дебюта на Тонев

снимка: БТА/AP

Александър Тонев записа дългоочаквания си дебют за Астън Вила, но като резерва българинът не успя да помогне на новия си тим, който загуби с 2:1 визитата си на Челси в мач от 2-ия кръг на Премиър лийг.

 

В изтеглен мач заради участието на Моу и компания за Суперкупата на Европа, Тонев се появи 10 минути преди края, когато крайният резултат вече беше фиксиран. Автогол на Луна (12) даде аванс на домакините, но Бентеке (45) изравни.

 

През втората част лондончани бяха далеч по-добри и заслужено в 73' Иванович с глава реализира победното попадение, което прати Челски начело с 6 точки преди изиграването на останалите мачове от кръга.

 

Футболистите на Моуриньо започнаха устремено двубоят и, подобно на първата среща срещу Хъл, стигнаха рано до гол. В 12' хубава атака завърши с удар на Азар, който беше избит от вратаря. За съжаление на гостите, топката рикошира в Луна и влетя във вратата - 1:0 за домакините.

 

Лондончани продължиха да са по-добрият отбор след попадението, но натискът не оказа влияние на резултата, докато бирмингамци се активизираха в края.

 

Това доведе до 45', когато Габи Агбонлахор пусна чудесен пас към Бентеке, който пое добре и с мощен удар в близкия ъгъл препарира Чех и изравни с 17-ия си гол за 2013 година в Премиър лийг.

 

През втората част "сините" продължиха да натискат, като двубоят се играеше почти на една врата, но защитата на Астън Вила не допускаше изненади и се справяше с набезите на Мата и компания. Моу пък смени испанеца и анемичния Ба, а на техните места се появиха Шурле и Лукаку.

 

В 73' обаче Вила капитулира, след като Лампард центрира от пряк свободен удар, а Иванович се извиси над останалите и с глава реализира за 2:1. Малко след него пък Лукаку пропусна да реши всичко в срещата. В края пък Чех трябваше да се намесва решително, след като Вайман пропусна.

 

В заключителните минути на терена се появи и Сашо Тонев, който обаче не успя да помогне за обрата.