Здравков: Ще настоявам за санкции пред собственика

снимка: levski.bg

Старши-треньорът на Левски Антони Здравков остана изключително разочарован след тежката загуба с 0:3 от ЦСКА във Вечното дерби.

 

Специалистът сподели мнение, че част от неговите футболисти са играли безотговорно и без дисциплина, като лично той ще настоява те да бъдат наказани от ръководството на клуба.

 

"Искам да се извиня лично от мое име на всички фенове за безобразното първо полувреме. Едно говорихме и тренирахме цяла седмица, а днес правихме точно обратното. Отдавна не бях виждал толкова брак за едно полувреме. И трите гола бяха толкова елементарни, че просто нямаше закъде. Кел файда, че през второто полувреме опитахме да играем нещо", заяви Здравков пред TV7.


"Не бих казал, че бяхме пренавити. Просто голяма част от играчите не спазваха тактическата дисциплина, особено през първото полувреме. Имаше много футболисти, които не си стояха в зоните и не си помаха едни на други. Такива мачове не се печелят така", добави Сухия.

 

Антони Здравков добави, че ще настоява за санкции на играчите, които не са спазвали указанията му.


"Можем да научим играчите единствено със строги правила. Всеки, който не спазва тактическата дисциплина, ще трябва да си понася санкциите и отговорността. Затова и ще настоявам пред ръководството още в понеделник".


"Още от началото знаех, че няма да е лесно, но не очаквах, че в някои футболисти ще има подобна безотговорност. Явно в отбора ни има много хора, които не са професионалисти. Всеки отбор се вдига трудно на крака, но аз разчитам, че момчетата могат да осъзнаят за кой отбор играят и ще дадат максимума от себе си в бъдеще", каза още треньорът.