Ще продължи ли приказката за "лудата гора" и в Одеса?

снимка: Булфото

Тази вечер българският шампион Лудогорец гостува на украинския Черноморец (Одеса) в мач от третия кръг от груповата фаза на Лига Европа. Двубоят е от 22:05 часа и ще бъде предаван пряко по БНТ.

 

В другия мач от група "B" Динамо (Загреб) посреща холандския гранд ПСВ Айндховен на "Максимир". Програмата за всички срещи от Лига Европа може да видите на ТОЗИ ЛИНК.

 

След изиграването на първите два мача в групата Лудогорец е едноличен лидер с пълен актив от 6 точки. "Орлите" направиха фурор, след като в дебюта си в тази фаза от надпреварата подчиниха ПСВ с 2:0 насред Айндховен, а след това разгромиха "кошмара" си Динамо (Загреб) с 3:0 на Националния стадион "Васил Левски" в София.

 

Днешният съперник на разградчани Черноморец (Одеса) също започна с победа, налагайки се с 2:1 при гостуването си на Динамо (Загреб). След това последва домакинска загуба с 0:2 от ПСВ. Всички резултати от изиграните до момента мачове в Лига Европа може да видите на ТОЗИ ЛИНК.

 

Със спечелените три точки украинците заемат трето място във временното класиране. ПСВ също има 3 точки, но е втори с по-добра голова разлика от Черноморец. На дъното е Динамо (Загреб) без точков актив до момента. Класирането във всички групи на Лига Европа може да видите на ТОЗИ ЛИНК.

 

Залогът пред Лудогорец е изключително висок, защото при евентуална победа в Одеса, те почти сигурно ще си осигурят класиране за елиминационната фаза на турнира.

 

Старши треньорът на "орлите" Стойчо Стоев заяви, че поражението с 4:2 от Литекс в А група през уикенда вече е забравено и футболистите му са фокусирани само и единствено върху предстоящия двубой с Черноморец (Одеса). Той сподели, че очаква труден мач, като добави, че Лудогорец не е фаворит в него.

 

Добрата новина за Стоев е, че той няма кадрови проблеми и ще може да разчита на най-доброто, с което разполага. Йордан Минев вече е възстановен от контузия и е готов за игра.

 

Наставникът на Черноморец (Одеса) Роман Григорчук показа уважение към българския първенец, заявявайки, че според него Лудогорец е кандидат номер 1 за излизане от групата.

 

Ще продължи ли приказката за "лудата гора", както нарече отбора благодетелят му Кирил Домусчиев, и в Одеса предстои да разберем тази вечер, а всички фенове на родния футбол стискат палци за трети пореден успех на Лудогорец в групите на Лига Европа.