Венгер намекна, че Йозил е виновен за загубата

галерия:

снимка: БТА/AP

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер видимо бе разочарован от развитието на осминафинала в Шампионската лига срещу Байерн (Мюнхен), който „артилеристите“ загубиха с 0:2 на своя стадион „Емиратс“.

Червеният картон на Войчех Шчесни още през първото полувреме до голяма степен определи крайния изход от срещата, като лошият късмет на домакините не ги остави от самото начало на мача, когато Месут Йозил изпусна дузпа.

„Направихме груби грешки, но отборният дух бе налице. Изпуснатата дузпа направо уби публиката. С човек по-малко страдахме физически, но е жалко, че загубихме мач, в който играхме доста добре“, сподели Венгер.

„Шчесни не прецени добре ситуацията, не искаше да направи фаул, просто не прецени топката. Но с човек по-малко трябваше моментално да направим смяна на вратаря, преди това Киарън Гибс напусна принудително и в остатъка от мача нямахме възможности за много промени на състава.

Много беше трудно, защото с десетима души трябваше да бягаме по топката, което изтощи играчите, а не можех да вкарам свежи сили. Ядосан съм, защото преди почивката мачът бе на високи обороти, а през второто полувреме на практика нямаше двубой.

Искахме да опитаме да удържим нулево равенство и евентуално да ги хванем на контраатака, но стана точно обратното за втория гол. Трябваше да вкараме дузпата, защото Байерн беше на колене в началото“, каза още Венгер, с което за пореден път индиректно прехвърли отговорността за загубата на плещите на Месут Йозил.