Арсенал измъкна трите точки в Марсилия (ВИДЕО И СНИМКИ)

галерия:

снимка: БТА/AP

Арсенал успя да постигне важна победа като гост с 2:1 над Олимпик Марсилия в група F на Шампионската лига.

 

Успехът не дойде лесно за "артилеристите". През първото полувреме на "Велодром" голове не паднаха. За сметка на това през вторите 45-минути зрителите видяха три попадения.

 

Победата на Арсенал донесоха Тио Уолкът в 65-та минута и Арън Рамзи в 84-та. В добавеното време на мача Джордан Аю върна едно попадение от дузпа, но това се оказа недостатъчно за нещо повече за марсилци.

 

Арсен Венгер не изненада с нищо в състава си. От контузия се завърна Пер Мертезакер и зае обичайната си позиция в центъра на защитата. Така Бакари Саня застана в дясно на отбраната, а Карл Дженкинсън остана на скамейката. Дебют с Арсенал в Шампионската лига направи 50-милионната покупка Месут Йозил.

 

Наставникът на домакините Ели Боп пък разполага с доста млад състав и голяма част от футболистите му нямат опит в Шампионската лига. В отсъствието на опитния Беноа Шейру в центъра на терена започна Джанели Имбула. Лукаш Мендеш пък отново излезе като титуляр в отбрана в отсъствието на невъзстановения Сюлейман Диавара.

 

Първата опасност бе на сметката на Олимпик, но Войчех Шчесни се справи с хубав удар на Андре-Пиер Жиняк.

 

Арсенал отговори с хубава акция на Йозил, който намери Тио Уолкът в наказателното поле, но младата звезда на "артилеристите" стреля слабо.

 

Постепенно темпото на игра спадна и головите положения оредяха.

 

Втората част започна по-добре за Олимпик. Домакините бяха близо до гола в началните минути на полувремето, но шут на оставения непокрит в наказателното поле Род Фани облиза гредата на Шчесни.

 

Вторите 45-минути бяха доста по-интересни и атаките към двете врати следваха една след друга. В 60-та минута Мертезакер можеше да си вкара автогол, опитвайки се да изчисти една топка, но Киърън Гибс успя да избие от голлинията.

 

 

В 64-та минута Арсенал излезе напред в резултата. Морел не успя да изчисти една лесна топка и тя попадна в Тио Уолкът, който не се поколеба да накаже Стийв Манданда за 1:0.

 

Малко по-късно Жиру с глава можеше да удвои при едно центриране от корнер, но топката мина на сантиметри покрай вратата.

 

Втори гол в мрежата на Марсилия обаче все пак падна. В 84-та минута Арън Рамзи стреля силно от границата на наказателното поле, топката се удари в крака на защитник и влезе във френската врата - 2:0 за Арсенал.

 

В третата минута на даденото от съдията продължение повали Алексис Ромао в наказателното поле на Арсенал и реферът посочи бялата точка. Зад топката застана Джордан Аю и с точен шут намали на 1:2.