Автогол избави Дания от мъките в Малта

снимка: БТА/AP

Датският национален отбор изживя тежки мигове при визитата си на Малта, но все пак успя да се добере до ценна победа 2:1.

 

Благодарение на трудно изкования успех „червеният динамит" събра 9 точки и се изравни по актив с Чехия и Армения, докато България продължава да бъде на второ място с 10 пункта.

 

Sporta.bg ви информира по-рано, че Армения постигна забележителна победа с 2:1 над Чехия и направи ситуацията в нашата група крайно интересна.

 

Дания беше абсолютно задължена да постигне победа в гостуването на считания за тотален аутсайдер Малта, с което вече 4 състава имат реални шансове да се доберат до 2-ата позиция в Група В и евентуално да играят бараж за класиране.

 

Проблемите на датските национали обаче могат да послужат като пример за българския национален отбор, чийто следващ двубой е именно като гост на Малта в столицата Валета.

 

Бранителят Леон Андреасен изведе Дания напред още във втората минута на двубоя, но отличното начало на „червения динамит" не беше превърнато в безметежна разходка за селекцията на Мортен Олсен.

 

Клейтън Файла изравни резултата в 38-ата минута на двубоя и дълго време гостите не успяваха да разгърнат потенциала си.

 

Все пак, Раян Камилиери беше принуден да си отбележи автогол след изстрел на Кристиан Ериксен. Официалният сайт на УЕФА присъди попадението на халфа на Малта, въпреки че можеше да го запише на името и на Ериксен.

 

В крайна сметка Дания си свърши работата и надви Малта, но определено не впечатли с качествата си. За съжаление, българският национален отбор няма да играе повече с „червения динамит", а с другите си основни конкуренти за баража - Армения и Чехия.