ВИДЕО: Атлетико очаквано пребори Севиля и ще играе финал с Реал

снимка: БТА

Атлетико (Мадрид) очаквано се класира на финала на Купата на краля и ще се изправи срещу градския си опонент Реал Мадрид в спор за втория по важност трофей в йерархията на испанския футбол.

 

„Дюшекчиите" стигнаха до последното стъпало на надпреварата, след като завършиха 2:2 като гости на Севиля и с общ резултат 4:3 елиминираха противниците си от Андалусия.

 

Така възпитаниците на Диего Симеоне изпълниха минималните си цели през сезона, след като се провалиха в защитата на титлата си от Лига Европа и отпаднаха изненадващо на 1/16 финалите.

 

Атлетико продължава да се намира на 2-ро място в Примера дивисион, но разликата с лидера Барселона е цели 13 точки. На практика най-сериозната възможност за трофей през тази кампания е именно Купата на краля, макар съперник на финала да е възродения „кралски клуб".

 

Атлетико спокойно можеше да се поздрави с втора победа над Севиля в турнира, но допусна изравняване от 0:2 до 2:2, като четвъртият гол в мача падна във втората минута на продълженията.

 

В този момент домакините от Андалусия бяха с човек по-малко след изгонването на Гари Медел четвърт час преди края. В последствие пък и Жофре Кондобиа беше изгонен, така че Севиля приключи мача едва с 9-ма души на терена, но все пак избегна поражението.

 

Диего Коща откри резултата в полза на Атлетико още в 6-ата минута и за седми път в турнира записа името си сред голмайсторите. По този начин той се изкачи на първа позиция в класацията на реализаторите в Купата на краля, изпреварвайки Кристиано Роналдо и Алваро Негредо, които имат по 6 попадения.

 

Колумбийският тигър на „дюшекчиите" Радамел Фалкао покачи резултата на 0:2 в 29-ата минута и на практика сложи точка на спора между полуфиналистите, защото домакините вече се нуждаеха от цели 4 безответни гола.

 

Фалкао вече има 27 попадения през сезона - 21 в Ла Лига, 1 в Лига Европа, 2 в Купата на краля и 3 във финала за Суперкупата на Европа.

 

Звездата на Севиля Хесус Навас върна един гол 10 минути преди почивката и вдъхнови своя тим да търси обрат през второто полувреме. Още до 60-ата обаче мачът отново можеше да бъде затвърден в полза на Атлетико, ако не бяха големите пропуски на Коща и Фалкао.

 

В крайна сметка в 92-ата минута Иван Ракитич оформи крайния резултат 2:2 и не позволи на гостите да спечелят реванша.

 


szólj hozzá: Sevilla 2-2 Atletico Madrid ,CoupeRoi Shoootv