Във Флоренция: Бербатов не заслужаваше фланелката на Фиорентина

снимка: Guliver/Getty Images

Във Флоренция изразиха разочарованието си от проваления трансфер на българския нападател Димитър Бербатов.

 

До вчера на обед се смяташе, че преминаването на футболиста на Манчестър Юайтед при "виолетовите" е сигурно и той дори бе чакан на летището в италианския град от техническият директор на клуба Едуардо Мача и тифози на Ла Виола.


Бербатов обаче остана получи оферти от Ювентус и Фулъм и остана в Мюнхен, а Фиорентина пусна в своя сайт официално съобщение, с което оповести, че въпреки договора на ниво клуб-клуб с Юнайтед, сделка няма да има и Митко няма да заиграе на "Артемио Франки", а причина за това е аргогантното и некоректно отношение на други клубове.

 

„Манчестър Юнайтед бе дал писмено разрешение на своя играч да се отправи към Флоренция за медицински прегледи, за да подпише договор. Футболистът се беше качил на самолет заедно със своя агент с билети, платени от Фиорентина, на полет към Флоренция. Но така и не пристигна в града.

 

Причината е в безразсъдните и арогантни действия на други клубове, които нямат нищо общо с коректността, феърплея и спортната етика и които се поставят отвъд границите на лоялността.

 

Що се отнася до Бербатов - въпреки неговите невероятни качества, ние се радваме, че той не дойде във Фиорентина. Той не заслужаваше нашият град, нашата фланелка и стойностите, които тя представлява", се казва в изявлението на Фиорентина.


По последни информации Бербатов е отказал офертата на Ювентус по лични причини и е най-близо до подпис с Фулъм.