ВИДЕО: Юнайтед вече е на 15 точки пред Сити след победа над К.П.Р.

снимка: БТА

Отборът на Манчестър Юнайтед победи с 2:0 тима на Куинс Парк Рейнджърс в среща от 27-ия кръг на английската Висша лига.

 

С тази победа „червените дяволи" увеличиха преднината си на 15 точки пред втория Манчестър Сити, който приема утре коравия тим на Челси.

 

Манчестър Юнайтед се приближи още по-близо до титлата, която изглежда този път няма да изпусне. Разликата с втория в класирането е голяма, а до края на първенството остават 11 кръга.

 

Първият гол в срещата бе дело на защитника Рафаел, който се разписа в 23-та минута след много силен удар от границата на наказателното поле. В края на двубоя ветеранът Райън Гигс успокои съотборниците си с втория гол в мача.

 

Единствената неприятна новина за Юнайтед бе контузията на Робин ван Перси, който бе заменен принудително преди почивката, но травмата на холандеца не изглеждаше много кошмарна.


Сър Алекс заложи Луиш Нани, Ашли Йънг, Райън Гигс и Майкъл Карик в халфовата линия. В атака титуляри започнаха Робин ван Перси и Хавиер Ернандес, като Уейн Рууни остана на резервната скамейка.

 

Гостите започнаха по-добре мача, като удари пробваха Чичарито и Нани, но Жулио Сезар се справи добре. В 23-та минута Робин ван Перси стреля много опасно, но Сезар изби. Топката попадна в Рафаел, който с мощен удар не остави шансове на бразилския страж.

 

След гола домакините заиграха по-стабилно и се опитаха да върнат бързо попадението. В 35-та минута лондончани бяха близо до гола, но Рафаел изби топката с глава от голлинията. В ответната атака Юнайтед пък бе много близо до втори гол, но Сезар спаси удара на Ван Перси. Холандецът бе много активен и опасен, но се контузи и бе заменен в 41-та минута от Дани Уелбек.

 

Неманя Видич също можеше да се разпише след хубав удар с глава. Играта на К.П.Р. се подобри през втората част. В 64-та минута Давид Де Хея спаси много опасен удар на Лоик Реми. Малко преди това в игра се появи Уейнт Рууни, който замени Ернандес. В 75-та минута Хил спаси своя отбор от второ попадение след като блокира удар на Рууни след опасна контра на гостите.


Все пак това се случи в 80-та минута, когато ветеранът Райън Гигс се разписа за 2:0. Юнайтед направи бърза контра като Луиш Нани намери перфектно Гигс, който хладнокръвно удвои преднината на „червените дяволи". Две минути по-късно удар на Гигс срещна гредата. Домакините имаха шанс за гол в последната минута, но Де Хея спаси удар на Самба.

 

 


QPR 0-1 Manchester United (Gol de Rafael...by DaniDV

 

 


QPR vs Manchester United 0:2 Giggsby UCL2410