Ганчев: Няма да си натоваря купите и историята на ЦСКА в автобуса за Ловеч

снимка: БТА

Собственикът на Литекс Гриша Ганчев потвърди, че чака отговор от ръководството на ЦСКА и реакцията на феновете на отбора, за да осъществи сделката по сливането на "армейците" с ловчанлии.

 

„Трите варианта за съдбата на ЦСКА са ясни, аз съм ги посочил вече. Глас народен, глас божи. Нека феновете кажат. Според мен е важно да се знае, че един отбор е припознат там, където са феновете му, където е емблемата му. Оттам нататък това са най-различни тълкувания на различни любители на футбола", заяви Гриша Ганчев пред "Дарик" радио.

 

Sporta.bg припомня, че някои от феновете на ЦСКА имат опасения, че тимът може да изгуби своята история, ако се слее с Литекс.

 

Днес от фракцията "Офанзива" приветстваха идването на Ганчев в клуба, но го призоваха да запази идентичността на клуба.

 

Самият той е на мнение, че това ще се случи.


„ Навремето ЦСКА се сля със Септември, "Левски" със "Спартак", после едните бяха Витоша, а другите Средец, това не е пречило на феновете да си обичат отборите и клубовете да си запазят историята", продължи Ганчев.

 

„Има някои хора, които могат да припознаят историята си, но ако погледнем реално на нещата, ако примерно слеем двата клуба и направим нов отбор от В група само ще им се вдигнат титлите на ЦСКА, няма да са 31, а 35 и ще им се вдигнат купите. Ние имаме една малка кратка история, доста емоционална и за нашите стандарти доста добра.

 

Сливането е единственият нормален ход на нещата, които трябва да се случат. Оттук нататък ЦСКА си продължават, имат си треньор Христо Стоичков, но тези мъки ще продължават, докато в един момент стане фаул.

 

Тук е въпросът да се стъпи на основа, с някакви солидни активи като млади играчи, които имат потенциал, които струват много после. Сега ЦСКА има няколко играчи, които струват по 200-300 хиляди евра и нищо друго. Докато Литекс като активи има няколко милиона евра. Какво има ЦСКА? 4 славни букви и една емблема, която 18 пъти е сменена.

 

„ЦСКА ще си е ЦСКА, няма да има нищо ловешко, играчите обличат червените фланелки и може да стане ЦСКА каквото си решат."

 

„Аз купите и историята ви няма да я взема и да я натоваря в някой автобус към Ловеч, тук говорим за бизнес и за развитие на един спортен клуб," поясни бизнесменът.

 

Ганчев допълни, че това дали Христо Стоичков ще остане начело на ЦСКА не е обвързано с евентуалното сливане с Литекс и подчерта , че настоящите собственици на „червените" от „Титан" заслужават паметник, тъй като са дали 50 милиона лева в клуба за 4 години и са направили всичко необходимо за неговото добруване.

 

Гриша Ганчев разкри, че вече е уредено Литекс да продължи в Б група, като на тимът ще бъде търсен треньор, а селекцията продължава и до понеделник ще станат ясни някои от новите попълнения.

 

Sporta.bg припомня, че ловчанлии вече се подсилиха с един нов футболист - нападателят на Черно море Мирослав Манолов.

 

„Литекс ще започне да играе в Б група, това е уредено и феновете, които го поддържат да си го поддържат. Аз каквото съм можал съм дал на този град и на този отбор. И стадион, и бази, и титли, и купи, 68 мача в евротурнирите, единственият български отбор с положителен баланс в евротурнирите.

 

Но аз ако продължават да се занимавам с това, не може така, на мен ми трябва ново предизвикателство. Европейското предизвикателство е с тези два отбора, със синия и червения отбор", поясни Ганчев.

 

Той не пропусна и възможността да коментира реакцията на феновете на Левски, които вчера побързаха да се присмеят на евентуалното обединяване на ЦСКА и Литекс.

 

"Феновете на Левски да се успокоят - звездата няма да е оранжева", каза пред Дарик радио босът на Литекс", пошегува се собственикът на ловчанлии.