СНИМКИ: Резервите на Лудогорец с класика над Спартак

галерия:

снимка: Булфото

Шампионът на България Лудогорец също изигра контролна среща по време на международната пауза, а макар и без няколкото си национали, "орлите" спечелиха с 3:0 срещу гостуващия Спартак (Плевен) в базата си "Спортен център Лудогорец".


Попаденията за разградчани бяха дело на Тейнур Марем, Жуниор Кишада и Михаил Александров, като наставникът Ивайло Петев даде шанс на голям брой от футболистите, които рядко попадат в титулярния му състав.


Урош Голубович стартира на вратата на домакините, а Кайсара, Мантула, Марем и Витиня действаха в напълно интернационалната защита на шампионите. Бургзорг, Мирослав Иванов и Себастиан Ернандес също стартираха сред титулярите, а Иван Стоянов, Роман Безяк и Неманя Милисавлевич действаха в по-предни позиции.


Срещата в Разград започна с превъзходство на Лудогорец, а в 13' "орлите" стигнаха до първи по-добър шанс за откриване на резултата. Витиня проби в половината на Спартак и стреля, но твърде неточно.


Три минути по-късно обаче резултатът вече бе открит, а футболистите на Ивайло Петев се поздравяваха. Тейнур Марем засече с глава центриране на от корнер и прониза Антонов за 1:0.


До почивката и двата тима си размениха по един добър шанс за реализиране на попадение. В 32' Роман Безяк остана очи в очи със стража на плевенчани, но прати топката в аут. В 44' гостите от Спартак направиха страхотен пропуск пред Голубович, след като Ванков от чиста позиция не успя да вкара с глава.

 


На почивката Ивайло Петев извърши четири промени в своя състав, а на терена влязоха Костадинов, Шоко, Кишада и Мишо Александров.


В 63' отново Витиня потърси късмета си от дистанция, но и този път ударът му излезе в аут. Минута по-късно стреля и Костадинов, но този път стражът на гостите спаси. Лудогорец продължи да атакува, а в 65' дойде ред и на Димо Бакалов. Нападателят стреля от границата на наказателното поле, но в ръцете на вратаря.

 


В 70' резултатът в Разград все пак бе удвоен, а шампионите вкараха за втори път. Димо Бакалов осъществи добър пробив в половината на Спартак и комбинира с Кишада, който насочи кълбото към далечния ъгъл за 2:0.


И до края домакините продължиха да бъдат пълни господари на случващото се, а третият гол изглеждаше близо. В 81' Витиня пробва за трети път да отбележи, но този път бе неточен с глава. В 88' обаче прошка за плевенчани нямаше, а Михаил Александров оформи крайното 3:0. Юношата на ЦСКА получи асистенция от Кишада и на празна врата отбеляза безпроблемно.